top of page

Posisjon spill

Er du nysgjerrig på hvordan lag som dominerer kamper med mye ballbesittelse klarer nettopp dette ? Hva slags prinsipper, konsepter benyttes ? Hvordan trenes det ?

Posisjonspill.no vil gi deg svar på mye av dette.  

Bane med soner og spillere.JPG.jpg
Det er så mye jeg kunne ønske jeg visste !

 

I min søken  etter kunnskap om hvordan de beste lagene i verden spilte, måtte jeg ut av Norge. Jeg fant lite skriftlig materiale på dette. De norske trenerkursene jeg har deltatt på snakket ikke om dette. Da jeg forsøkte å forstå mer om hva som fantes under toppen av isfjellet, var det et ord som dukket opp til stadighet. Positional Play(eng) eller Juego de Posiciòn(spansk).

Jeg skulle så inderlig ønske jeg hadde denne kunnskapen i starten av min trenergjerning. For meg, så er det dette som gir mening. Og viktigst av alt, glede.  Mitt første trenerkurs i utlandet gikk til Barcelona og TOVO accademy. Her møtte jeg Todd Beane som driver skolen. Beane er gift med datteren til ingen ringere enn Johan Cruyff. Skolen baserer seg på Cruyff's sin filosofi og tanker om spillet. Positional Play.

Skal du kunne trene lag og spillere med utgangspunkt i posisjon spill, må du forstå det som ligger under toppen av isfjellet. De individuelle og kollektive prinsippene/konseptene. Men du kan også velge å holde fast på det trygge, trauste. Det som alle andre gjør. Vi har alle et VALG.

bottom of page